Nie smaż na oliwie (nie powinno się jejnawet [podgrzewać), zamień na klarowane masło, smalec albo olej kokosowy. I tak wliczasz to, co na patelni. Chyba, że będziesz ważyć na wadze laboratoryjnej to co nie wsiąknie w kurę:->. A co do posiłku - nie lepiej zrobić rano przed siłką placka owsianego, którego możesz na zimno wszamać w samochodzie? [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Smalec, masło albo olej kokosowy - nie ma innych opcji. do długiego smażenia owszem ( ale wg mnie to już nie danie dietetyczne ) do krótkiego mogą być oliwa i rzepak z smalcem, bo niestety ostatnie przetwórstwo wieprzowe, powoduje to, że duża częśc kupnych smalców zawiera za dużo omega-6 GHEE masło jak najbardziej, a kokosowy to bajka :) Agmatynę [...]
[...] jest pożądanym składnikiem zdrowej diety. 4. O oleju słonecznikowym już wspomniała sss. Jeśli chodzi o tłuszcze do smażenia, to sięgnij po olej kokosowy, masło klarowane, smalec. Wymienię :) 5. Gotowe pieczywo to zawsze ryzyko spulchniaczy, polepszaczy, cukru, karmelu i innych świństw. Spróbuj upiec sama lub wybierz inne, bardziej wartościowe [...]
tak jak pisałem. troszkę MCT w czasie postu bo tam się kokosowy nie nadaje, do smażenia - może być kokos, smalec, zamiast rzepakowego to już lepiej oliwa - ma mniej wielonienasyconych
hvjowe tluszcze, daj jakies wiórki, masło, smalec, olej kokosowy, mleczko kokosowe, smietane - nasycone po prostu i zobacz co i jak Zmieniony przez - cvfdbkz w dniu 2013-09-09 19:38:05
[...] - zamiennie chia/siemie - zamiennie pestki dynii/sezam/słonecznik (40-60gram dziennie) - po 20g z każdego, czasem odpuszczę słonecznik olej kokosowy/oliwa z oliwek/smalec - zamiennie wiórki kokosowe/oliwki - zamiennie Zakupiłem już chia i jedną łyżeczkę zalewam zimną wodą, zostawiam na noc i spożywam taki "kisiel". Jaką dawkę chia [...]
[...] a każdy posiłek musi składać się z białka, tłuszczy i ww. Nie jemy również szynek sklepowych kanapkowych. Masz do wybory mięsa, jaja, ryby, tłuszcze jak oliwa, masło, smalec, olej kokosowy, orzechy .. Kombinowac możesz na wszystkie sposoby. I nie bądz taka narwana Jeśli przez tyle lat nie wprowadziłaś dobry zasad zywienia to nie rób tego [...]
ines możesz tą oliwę z wytłoczyn, ale do krótkiej obróbki i nie jako normę, wykończ co masz i kup smalec/olej kokosowy/masło klarowane (lub sklaruj). Kuraka zamieniaj na inne mięsa, zwłaszcza, że masz wysokie kalorie, więc spokojnie możesz zaszaleć ;-) Jak masz dostęp do "dzikich" zwierząt to tym lepiej, a jak lubisz ryby to rewelacja ;-)
[...] ze sklepu również lepiej sobie odpuścić. 5. Jako źródła tłuszczu wybieraj: tłuste mięso, orzechy (najlepiej włoskie lub laskowe), ryby, olej kokosowy, masło klarowane, smalec, awokado. 6. Staraj się tak komponować posiłki aby każdy był zbilansowany, to znaczy aby zawierał węglowodany, białka oraz tłuszcze. 7. Odżywka białkowa to takie "koło [...]
[...] rzepakowy, awokado, orzechy(orzechy polecam dzien wczesniej zamoczyc wwodzie , sa tedy lepiej strawne :) oliwa z oliwek np od salatek, maslo klarowne , maslo 82% tluszczy, smalec, smalec gesi ) , wolowine , szynke wieprzowa, ja bazuje na tych miesach i naprawde redukcja wychodzi ok:) nie musi byc tutaj monotoni na redukcji. Zmieniony przez - [...]
aa, no tak, a jak teraz? przeszło? z tłuszczy fajny jest jeszcze olej kokosowy (z pierwszego tłoczenia) - wygląda jak smalec, ale smakuje jak ... olejek z wiórków kokosowych można się zajadać (pierwszy tłuszcz który z przyjemnością jadłam z łychy pasuje w sumie i do owsianki i do warzyw
Wiadomo, że smalec czy tłuszcz kokosowy będzie do smażenia najlepszy. Ale nie przesadzajmy, nie duża ilość oliwy z oliwek do krótkiego smażenia np. drobiu jest zupełnie ok. Oliwa z oliwek ma tylko o 10 stopni niższą od smalcu temperaturę dymienia.
Ta szklanka wody z sodą to tak na większy apetyt ;-D W mojej misce znajdziesz takie produkty jak: -jaja - zakwaszają -bekon - zakwasza - w jajecznicy zakwasza bardziej ;-) -smalec - obojętny -ser żółty - zakwasza -kawa - zakwasza -olej kokosowy - obojętny -masło - obojętne -karkówka - zakwasza - smażona zakwasza podwójnie %-) -twaróg - zakwasza [...]
[...] kus kus bo to bardziej produkt instant), płatki (nie otręby, ale płatki), owoce, ziemniaki, bataty, warzywa Źródła tłuszczu - oleje np. lniany, kokosowy, oliwa, masło, smalec, tłuste mięsa i ryby, jaja, awokado, orzechy (włoskie, migdały, brazylijskie) Polecam poczytać dzienniki innych osób gdzie znajdziesz mnóstwo porad, wielokrotnie [...]
Po całym dniu lenistwa za kierownicą, przerobieniu 20kg karkówki, zamrożeniu 6kg wątróbki i spakowaniu prawie 20kg tłuszczy takich jak smalec, masło i olej kokosowy, przyszedł czas na małe aeroby wspomagane niewielką testową dawką yohimbiny. Jak usiadłem na orbitreka to zszedłem mokry po godzinie. Tętno w przedziale 145-150. Test odbył się [...]